De belangrijkste grondslagen om te kiezen voor een Interim Professional

Home/Artikelen/Nieuws/De belangrijkste grondslagen om te kiezen voor een Interim Professional

Veel bedrijven binden personeel aan zich door middel van een vast dienstverband. Toch is er een aantal goede redenen om in bepaalde situaties te kiezen voor een Interim Professional boven een medewerker met een vast dienstverband. Binnen de Life Sciences & Health sector is dit ook het geval, met als bijkomend verschil dat het binnen deze sector van doorslaggevend belang is dat verstand van zaken en ervaring in deze industrie aanwezig is.

Hieronder geven wij u de belangrijkste grondslagen waarom het voordelig kan zijn om in de Life Sciences & Health sector te kiezen voor een Interim Professional.

Een Interim Professional is perfect inzetbaar voor tijdelijke en complexe projecten

Is de behoefte aan personeel tijdelijk of structureel? Als deze behoefte tijdelijk is, dan kan het inzetten van een interimmer hiervoor de oplossing zijn. De meest voor de hand liggende reden om een Interim Professional in te schakelen is als er een tijdelijk project ontstaat waarvoor een bepaalde expertise nodig is die niet voorhanden is. Een Interim Professional kan ook worden ingezet als er tijdelijk capaciteit nodig is voor extra werk dat een project met zich meebrengt.

Een interim specialist van Smelt is gespecialiseerd in life sciences en kan worden ingezet voor de duur van het project. Dit kan de perfecte oplossing zijn voor een tijdelijk probleem.

De Interim Professional is opgeleid en ervaren in het op gang krijgen en begeleiden van verandering

Verandering is vaak een moeizaam proces. De Interim Professional zal hierin uw steun en toeverlaat zijn en is gewend in dit proces de weerstand om te buigen naar het omarmen.

Een Interim Professional kan direct aan de slag

Soms kan het werk binnen uw organisatie zich opstapelen. Dan kan het zijn dat er per direct iemand nodig is omdat belangrijke projecten niet op zich kunnen laten wachten. Een professional die werkt op interim basis is vaak op zeer korte termijn beschikbaar. Het werven en aannemen van een vaste medewerker duurt daarentegen veel langer.

Een ervaren interimmer is gewend om zelfstandig te werken. De inwerktijd is daarom kort. Met een interimmer aan boord blijft er dus geen werk liggen als er te weinig vaste krachten zijn.

Een Interim Professional heeft een frisse blik

Een bepaalde manier van werken is binnen een organisatie soms zo vanzelfsprekend geworden dat niemand zich meer afvraagt waarom dingen gaan zoals ze gaan. Een goede interim specialist durft te vragen of het niet anders kan. Het dwingt de organisatie om kritisch naar de eigen processen te kijken. Naast het stellen van vragen draagt de Interim Professional ook oplossingen aan. Hiervan wordt een organisatie uiteindelijk alleen maar sterker.

Een Interim Professional neemt kennis mee uit andere organisaties

Door de ruime ervaring die een interimmer bij ander organisaties heeft opgedaan en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan, heeft hij/zij de nodige leermomenten gekend. De adviezen die worden gegeven zijn dus gebaseerd op een brede praktijkervaring. Daarnaast kan voor advies worden geput uit een groot netwerk van interim collega’s uit hetzelfde vakgebied.

Een Interim Professional kan helpen om de geschikte kracht op structurele basis te vinden

Soms is het nog niet volledig duidelijk wat het exacte profiel moet zijn voor een functie die moet worden ingevuld. Een interim specialist kan het werk oppakken en de functie mede vorm geven. Ook kan de deze meedenken over de invulling van de rol of zelfs betrokken worden bij het selectieproces. De Interim Professional is van grote toegevoegde waarde voor het inwerken van zijn/haar opvolger die op structurele basis komt werken.

Een Interim Professional inhuren kan een positief effect hebben op kosten

Een Interim Professional kan heel gericht op projecten worden ingezet, op momenten dat daar behoefte aan is. Er is dus alleen sprake van een betalingsverplichting op het moment dat er daadwerkelijk behoefte is aan extra capaciteit. Er is hierbij dus geen sprake van een vast dienstverband.

Ook op momenten dat er geen budget is voor het in dienst nemen van een vaste medewerker kan een interimmer de (tijdelijke) oplossing zijn. Alleen de productieve uren worden gefactureerd. De impact op het budget is daarom kleiner dan wanneer er sprake is van een vaste medewerker. Omdat een Interim Professional direct inzetbaar is, flexibel is en al veel ervaring heeft opgedaan, hoeft niet te worden geïnvesteerd in opleidingen en inwerktijd.