Maak kennis met onze candidate manager

Home/Artikelen/Nieuws/Maak kennis met onze candidate manager

Maak kennis met onze candidate manager Oliver Gell!

De van origine Britse Oliver Gell is in maart 2021 in ons team begonnen. Oliver begon zijn loopbaan als recruiter in de sales en accountmanagement branche. Binnen het Smelt team heeft Oliver de rol van candidate manager, dit houdt in dat hij zich dagelijks bezighoudt met het matchen van talent aan onze opdrachtgevers. In zijn vrije tijd eet Oliver graag een Indiase curry of een typisch Engelse ‘Sunday Roast’ en is hij samen met zijn echtgenote bezig met het starten van een eigen bierbrouwerij: Moose Brewing.

Hoe ben je in het recruitmentvak terechtgekomen?
Ik ben nu iets meer dan 4 jaar werkzaam als recruiter. Zo ben ik tien jaar geleden begonnen met het helpen van internationale kandidaten bij het starten van hun carrière te starten of voort te zetten. Dit heeft ertoe geleid dat ik vooral voor in-house projecten bezig ben geweest voor een cliënt dat gespecialiseerd is in medical devices.

Waar krijg je energie van?
Mijn werk! Toen ik bij Smelt kwam werken, was het een totaal andere sector voor mij, aangezien ik geen Life Sciences-achtergrond heb, maar er wel altijd een passie voor heb gehad. Smelt werft al meer dan 30 jaar binnen Life Sciences en heeft een geweldige reputatie opgebouwd. Smelt kijkt naar de toekomst en hoe recruitment zal veranderen en hoe er op deze veranderingen zal reageren. Dit is een van de redenen waarom ik met veel passie hier werk en betrokken ben bij deze transitie.

Wat motiveert je het meest in je job?
Wat mij het meest motiveert is kandidaten te helpen de functie te vinden die bij hen past en de perfecte match te maken tussen de kandidaat, de functie en het bedrijf.

Kun je vertellen hoe je het gesprek aangaat met kandidaten?
Wat de vragen voor het interview betreft, verdeel ik mijn tijd tussen het uitzoeken van de ervaring en ambitie en hun ambities en wat hun volgende stap is in hun loopbaan.  Ik probeer altijd zo goed mogelijk te achterhalen wie de persoon is achter het interview. Naar mijn mening is het belangrijker om te weten wat die persoon motiveert, wat zijn ambitie is en wat zijn toekomstplannen zijn. Op die manier kun je die persoon veel beter en professioneler door het traject helpen en kom je minder voor verrassingen te staan.

Wat is je tofste plaatsing geweest?
Tijdens mijn loopbaan in werving en selectie is het zo dat elke kandidaat die ik heb geholpen een baan te vinden waar hij of zij enthousiast over is en dat de klant ook positief is over het resultaat. Ik heb dus niet specifiek één beste plaatsing.

Heb je nog een tip voor kandidaten?
Ik denk dat het altijd belangrijk is om eerlijk en jezelf te zijn als je met een recruiter praat, ze zijn er om je te helpen en hoe meer ze over jou en je voorkeuren weten, hoe beter ze je kunnen helpen.