Waarom is begeleiding op het inhuren van interim professionals zo belangrijk?

Home/Artikelen/Nieuws/Waarom is begeleiding op het inhuren van interim professionals zo belangrijk?
Smelt blog_interim management

Leestijd: 2 minuten

Zoals we in onze allereerste blog al schreven is begeleiding op het inhuren van flexibele arbeidskrachten van essentieel belang. Net zo belangrijk voor het inhuren van een interim professional is dat voorbereiding een belangrijke sleutel tot succes is.

Als Manager zie je jezelf gesteld voor een probleem en je overweegt een interim professional in te huren. Waar ga je beginnen? En wat kun je doen om een maximaal eindresultaat te behalen?
TEKST

Neem de tijd

Wij adviseren uitgebreid de tijd te nemen om de opdracht op papier uit te werken. Denk hierbij aan de beschrijving van het eindresultaat, tot in details. Maak een denkbeeldige planning en schat in hoeveel uur de interim professional zal gaan besteden aan diverse werkzaamheden en activiteiten om te komen tot het eindresultaat. In deze denkbeeldige planning kunnen de mile stones al worden opgenomen die de interim professional tussentijds gaat opleveren.
TEKST

Werk een risk assessment uit

Werk een eenvoudige risk assessment uit door jezelf deze vragen te stellen. Waar zitten mogelijke bottle necks in het project, waardoor kan het eindresultaat afwijken van het beoogde resultaat en welke factoren beïnvloeden de duur van het project.

Het uitwerken van al deze facetten verduidelijkt tegelijk ook welke ervaring en welke competenties onontbeerlijk zijn voor een succesvolle uitvoering van het project. Zodoende kom je uiteindelijk tot het profiel van de interim manager die je wilt gaan werven voor je opdracht.

TEKST

Volg ons op LinkedIn en mis geen enkel nieuws!