Medical advisor

Home/Medical advisor

Wat doet een medical advisor?

Als medical advisor ben je dè inhoudsdeskundige van het bedrijf op medisch wetenschappelijk gebied. Je kan op hoog niveau communiceren met artsen en wetenschappers en partnerships met hen opbouwen. Het signaleren en beoordelen van (lokale) onderzoeksmogelijkheden, het opzetten, begeleiden van trials, presenteren van medisch wetenschappelijke informatie, het coördineren van adviesraden, het maken van (geaccrediteerde) nascholingen en het leiden van medische projecten behoort tot je taken. Tegelijkertijd kan je strategische plannen maken voor het bedrijf in samenwerking met marketing en sales, draag je bij aan de positionering van een product en ben je actief lid van het ‘brand-team’.

De CGR-regels van geneesmiddelenreclame zien toe op een verantwoorde samenwerking tussen de farmaceutische industrie en beroepsbeoefenaren. Als medisch adviseur ben je verantwoordelijk dat deze regels in acht genomen worden en dat je hier oplossingsgericht over meedenkt.

 Welke competenties zijn belangrijk?

  • Communicatief sterk, zowel in het Nederlands als in het Engels
  • Strategisch
  • Flexibel
  • Open-minded
  • Oplossings-gericht
  • Gedreven
  • Analytisch

Welke opleiding heb je nodig?

Universiteit graad (Msc/Phd/MD) in een (bio)medische richting. Arts zijn is een pré en voor sommige bedrijven en vereiste.

Wat verdient een medical advisor?

Er zijn goede arbeidsvoorwaarden, een 13e maand, een auto, telefoon en laptop van de zaak. Er wordt geïnvesteerd in persoonlijke groei en ontwikkeling. Het salaris is marktconform en afhankelijk van je achtergrond en ervaring.

Carrière kansen/doorgroeimogelijkheden?

Als medical advisor heb je de mogelijkheid om door te groeien naar een leidinggevende positie waarin je medical science liaisons en/of andere medical advisors aanstuurt.

Interesse in een functie als medical advisor?

Vacatures
 
Contact

Wat doet een medical advisor?