Het inhuren van interim professionals vraagt veel aandacht en dit is waarom.

Home/Interim management/Het inhuren van interim professionals vraagt veel aandacht en dit is waarom.
Smelt blog_interim management

Leestijd: 1 minuut

Vandaag in Skipr het bericht dat de fiscus sinds het voorjaar een onderzoek uitvoert naar de inzet van zelfstandig interim professionals in de zorg. Het onderzoek richt zich op de inrichting van de ‘werkrelatie’. Voert de interim manager een opdracht uit, die in tijd begrensd is en een eindresultaat heeft, of voert de interim professional een lijnfunctie uit. In het geval de interim manager een lijnfunctie uitvoert gedurende langere tijd, ontstaat het vermoeden dat de opdrachtgever feitelijk werkgever is en zouden er loofheffingen en loonbelastingen moeten worden afgedragen.

De fiscus is gerechtigd deze heffingen alsnog op te leggen, als blijkt dat in de samenwerking de gezagsverhouding is ontstaan.

Wat ons betreft is het bericht van Skipr opnieuw een signaal dat het inhuren van interim professionals veel aandacht vraagt om het op de juiste manier te doen. De juiste door de fiscus goedgekeurde overeenkomsten en niet onbelangrijk, de juiste implementatie van de opdracht van de interim professional in de operatie. Dan kunt u zorgeloos genieten van de voordelen die de interim professionals uw organisatie bieden.

TEKST

Volg ons op LinkedIn en mis geen enkel nieuws!